BEZOWA ROLADA PISTACJOWA

Prosty, szybki i bardzo efektywny deser! Skuś się na roladę bezową z pistacjowo-malinowym wnętrzem.
bezowa rolada pistacjowa
Składniki:

8 jajek L
480g cukru
250g mascarpone
500g śmietanki 36%
40g cukru pudru
280g pistacji łuskanych niesolonych ( ja użyłam pistacji tureckich z naszego sklepu)
250g malin

Krok 1

W misie miksera umieść białka oraz drobny cukier. Ubijaj na wysokich obrotach do momentu osiągnięcia tzw. „sztywnych wierzchołków” oraz całkowitego rozpuszczenia cukru. Beza powinna być gładka i lśniąca.

Krok 2

Na blaszce rozłóż papier do pieczenia i rozsmaruj bezę. Posiekaj pistacje (nożem lub w malakserze/blenderze). Użyj około 20-30g do obsypania bezy. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 140-150*C na około 25 minut. Po upieczeniu wyciągnij bezę z piekarnika i pozostaw na blasze na parę minut do ostygnięcia. Następnie rozłóż na blacie papier do pieczenia i przełóż na niego bezę, odwracając ją do góry dnem. Z wierzchu ściągnij delikatnie papier i zostaw bezę do całkowitego ostygnięcia.

Krok 3

Przygotuj krem. Do naczynia włóż mascarpone, śmietanę, cukier puder i drobno posiekane pistacje.
Ubij na sztywno.

Krok 4

Na blacie bezowym rozsmaruj przygotowany krem oraz świeże maliny. Zwiń roladę, zaczynając od krótszego boku.

Voila!
bezowa rolada pistacjowa
bezowa rolada pistacjowa
bezowa rolada pistacjowa
bezowa rolada pistacjowa
bezowa rolada pistacjowa
bezowa rolada pistacjowa
bezowa rolada pistacjowa

Udostępnij ten artykuł:

Zapisz się do newslettera

Otrzymuj informacje o nowościach i promocjach w sklepie 

Bądź na bieżąco!

0
    0
    Twój Koszyk
    Koszyk jest pustyWróć do sklepu

    Informacja o Cookies

    Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu.