Chia Pudding ze śliwką

Jesienna wersja puddingu chia z aromatyczną śliwką i płatkami kokosowymi..
Chia pudding

Pudding Chia to bardzo prosta, szybka i zdrowa przekąska. Ja pokażę Wam wegańską wersje jesienną.

Składniki:

– 3łyżki nasion 

– 1szklanka mleka kokosowego (ale możesz użyć dowolny smak, albo krowie mleko, jeśli nie chcesz wersji vegan)

– 1-1,5 łyżeczki erytrolu, ksylitolu (lub miodu, jeśli to nie opcja vegan)

– 200g śliwek węgierek

– 0,5 łyżeczki cynamonu (można pominąć)

– 1 łyżka cukru

– 2 łyżki płatków kokosowych


Krok 1

Zalej nasiona mlekiem, dodaj słodzik (erytrol/ksylitol lub miód), dokładnie wymieszaj i pozostaw najlepiej na całą noc do napęcznienia.


Krok 2

Podsmaż na patelni 200g obranych, pozbawionych pestek śliwek. Dodaj troszkę wody oraz cukier, oraz cynamon. Następnie przykryj patelnię pokrywką i zredukuj na małym ogniu. Gotowe śliwki będą miękkie i soczyste.


Krok 3

Przełóż napęczniały pudding chia do szklanek, wyłóż podsmażone śliwki i obsyp płatkami kokosowymi. Smacznego!


Udostępnij ten artykuł:

Zapisz się do newslettera

Otrzymuj informacje o nowościach i promocjach w sklepie 

Bądź na bieżąco!

0
    0
    Twój Koszyk
    Koszyk jest pustyWróć do sklepu

    Informacja o Cookies

    Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu.