Proces kandyzacji polega na konserwowaniu wydrylowanych owoców bądź ich skórek poprzez wielokrotne smażenie w słodkim syropie. W ten sposób udaje się zachować ich smak, barwę oraz kształt. Kandyzowane owoce są bardzo aromatyczne oraz bogate w witaminy i minerały. Dzięki swojej naturalnej słodyczy doskonale sprawdzą się jako dodatek do porannego jogurtu, owsianki czy omletu, jak również do rozmaitych domowych wypieków i deserów – skórka pomarańczowa jest obowiązkowym dodatkiem świątecznego keksu. Stanowią one także świetną samodzielną przekąskę między posiłkami – polecamy polać je wówczas gorzką czekoladą…! Z kolei miłośnicy rozgrzewających napojów powinni zaparzyć sobie herbatę z ich dodatkiem – to idealny trunek na jesienną słotę i mroźne zimy.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu.