Owoce kandyzowane

Orzechy   |   Owoce suszone  | Owoce kandyzowane   |   Nasiona   |   Płatki   |   Mieszanki   |   Kwiaty jadalne  |  Ebook-Nowość!

Proces kandyzacji polega na konserwowaniu wydrylowanych owoców bądź ich skórek poprzez wielokrotne smażenie w słodkim syropie. W ten sposób udaje się zachować ich smak, barwę oraz kształt. Kandyzowane owoce są bardzo aromatyczne oraz bogate w witaminy i minerały. Dzięki swojej naturalnej słodyczy doskonale sprawdzą się jako dodatek do porannego jogurtu, owsianki czy omletu, jak również do rozmaitych domowych wypieków i deserów – skórka pomarańczowa jest obowiązkowym dodatkiem świątecznego keksu. Stanowią one także świetną samodzielną przekąskę między posiłkami – polecamy polać je wówczas gorzką czekoladą…! Z kolei miłośnicy rozgrzewających napojów powinni zaparzyć sobie herbatę z ich dodatkiem – to idealny trunek na jesienną słotę i mroźne zimy.

  • ananas kandyzowany

    Ananas kandyzowany

    17,00 32,00 
  • imbir kandyzowany

    Imbir kandyzowany

    17,00 29,95 
  • mango kandyzowane płatek

    Mango kandyzowane płatek

    17,90 34,90 
  • papaja kandyzowana

    Papaja kandyzowana

    15,00 30,00 
  • skórka pomarańczy

    Skórka pomarańczy

    10,00 18,90 
0
    0
    Twój Koszyk
    Koszyk jest pustyWróć do sklepu

    Informacja o Cookies

    Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu.